מצלמת אבטחה נסתרת

מצלמות נסתרות

כשבוחרים מצלמות נסתרות, עובדי חברת האבטחה שעוסקים באפיון המבנה לוקחים בחשבון כמה פרמטרים העוסקים בפועלן. במסגרתם, נבחרות מצלמות אבטחה המספקות את סוג התיעוד שנחוץ ללקוח. פרמטרים אלו עוסקים בסוג העדשה הנדרש, בנחיצותו של צמצם (מכסה אוטומטי הסוגר את העדשה בעת חוסר שימוש), בבחירת חיישן מתאים ובבחירת מעבד תמונה עם התכונות הנדרשות לתיעוד שהוזמן על ידי הלקוח.

בחירת העדשה

מה שמגדיר את העדשה הוא אורך המוקד. זהו טווח מספרי שנמדד במילימטרים, אשר אם הוא גדול הוא יכול לספק תמונה מפורטת של אובייקט רחוק. אם הוא קטן הוא יכול לספק תמונה רבת-פריטים של אובייקט קרוב, כלומר גם אם מתקרבים אליו מאד – העדשה לא תתמקד בו, אלא גם בסביבה שלו. אורך המוקד של המצלמה שלכם נקבע על פי המרחק מהסביבה המצולמת ועל פי גודל החיישן, עליו נפרט בפרקים הבאים של מאמר זה.

בחירת צמצם: האם נדרש

לא בכל מצלמה נדרש צמצם. זהו בסך הכל תריס שסוגר את העדשה כשהמצלמה לא בשימוש. כאשר מסדירים מראש את הצילום לפרקי זמן מוגדרים, או כאשר מבקשים לחסוך בזמן הפעלה של המצלמה, מקובל לכסות את העדשה שלה בצמצם אוטומטי שייפתח עם הצורך בצילום. עוד שימוש בצמצם נעשה כאשר מדובר בצילום באמצעותו. היא יכול להיפתח חלקית על מנת לאפשר תיעוד מדיד של האובייקטים המצולמים.

בחירת החיישן של המצלמה הנסתרת

הפרמטר החשוב ביותר בחיישן הוא הגודל שלו. ברוב המצלמות הדיגיטליות ומצלמות האבטחה הוא עומד על 1/2.5" או 1/3". ככל שגודל החיישן גדול יותר, כך בכל נקודה ונקודה בתמונה חל דיוק גדול יותר כי יש יותר רגישות לאור. גם המרווח בין כל פיקסל ופיקסל גדל. פרמטר נוסף הוא אסופת הצבעים שהחיישן מפיק במצלמה: כהים (CCD) או בהירים (CMOS).

בחירת המעבד של המצלמה

בחירה זו תהיה פשוטה ביותר להבנה, וזאת משום שהיא מדברת על תהליכים, ולא על חישובי מרחקים ופיקסלים בתוך המצלמה. המעבד הוא רכיב שקולט אליו מידע מצולם ומוציא מתוך המצלמה את התוצרים שאתם רוצים. צילום ללא עיבוד מוגדר מראש יהפוך כל תמונה שנעשתה בשמש יוקדת לשחורה, כל לוחית רישוי לפס צהוב וכל צילום בחסות החשיכה למלבן כהה. נתוני העיבוד המיוחדים יכולים לחשוף את הצבעים בכל שלב של התמונה בהתאם לתנאי הצילום באתר המאובטח. לדוגמה, BLC היא תכונת עיבוד לביטול צילום שחור בשמש יוקדת, HLC במצלמת אינפרה אדום בלבד מייצר צילומי צבע שנעשו בחסות החשיכה, ועוד.